Custard & Jelly Crystal Pudding

Posted by on Dec 18, 2011 in Resipi | 0 comments

Custard & Jelly Crystal Pudding

 

image

Sebenarnye nampak cam lawa, cam sedap… tp bila potong, sebenarnye cam tak masak pun..tak jadi. Takpe ada sekotak lagi agar-agar jeli kristal… susu pun ada lagi setin.. huhu.. try and try again.

First trial, 2 tahun lps..ok aje. Mintak resepi pun dari mak. Masa tu zaman anak dara lg, duk rumah sewa ramai2. Masa ni la masing2 nak tunjuk bakat masak. Aiceh..mcm la lama sgt dah kawin. Agaknya sbb dh lama tak buat, terus lupa cara membuatnya sebab tu la tak menjadik. Yang ni pulak try resepi dari web http://www.myresipi.com/tags/dessert. Lebih kurang je dgn resepi yang mak bagi. Kalau search mesti jumpe banyak versi n nama. ada yang panggil puding trifle. Maybe sbb ada 3 layer kot. 1’st layer letak kek gulung, 2’nd, kastad & lastly,buah koktel + jeli kristal la. Tapi yang ira buat ni tak letak pun kek gulung tu. Rasa mcm muak sangat. Bergantung pd selera masing2. Lain kali, ira masukkan resepi dari bonda terchenta..

xo,

Munira

 

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Homepage - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: deardiary.azhira.com/?p=348 [...]...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*