Slipper lobster …

Posted by on Aug 11, 2015 in Jalan-Jalan, Makan | 0 comments

Slipper lobster… rasanya ramai yang tak tahu benda ni wujud kat Malaysia, sebab duk sembang-sembang dengan member-member kat office ni tak ramai yang tahu, atau orang kat office ni je yang tak tahu..hehe..

Apa – apa pun, ni gambar sikit

slipper lobster

slipper lobster

Yang ni dibeli masa dekat pasar tani belakang Giant di Kuala Terengganu… tak silap hari Sabtu kot. Jarang-jarang jugak dapat beli udang yang ni. Selain pada pasar tu, kekadang ada di Pasar Chabang Tiga, tak pun dekat Jeti Perikanan Losong , rasa sape-sape duk di Kuala Terengganu biasa dah dengan udang ni.

Harga dia tak silap RM23 sekilo. Kalau tak silap la, sebab dah lama tak beli.

Ikut cakap orang-orang tua, udang ni ubat lelah… kalau ada anak-anak yang lelah boleh la bagi. Diorang kata buat panggang. Kalau ada beli ada jugak bagi dekat anak sedara yang duk kat KL, frozen siap. Jadi ke tidak, tak tahu la sebab takde la tanye pulak.

Ape pun, udang ni sedap sebenarnya, lagi sedap dari Lobster yang duk tayang mahal tak hinggat tu. Kalau datang ke Kuala Terengganu try-try la rasa.

 

Read More

Tutti frutti

Posted by on Nov 3, 2012 in Jalan-Jalan, Makan | 0 comments

Tutti frutti

image

Sedap jugak petang – petang macam ni pekena ais krim. Memang sedap rasanya banding aiskrim biasa, harga pun mahal dari aiskrim biasa gak isk isk.

image

Apa perisa yang suka ?

Dah banyak rasa, yang last perasa grape, chocolate dan kiwi. Kiwi tu ok jugak, tapi agak masam yang grape ok la, kiranya ngam dengan yang chocolate.

Chocolate tu hebat nama, death by chocolate, sish… tapi memang sedap. Pekat.

Ataupun sedap tak selalu makan yang jadi sedap lebih, tak tahu la kan. Dah namanya mahal untuk makan aiskrim saje.

 

Ke ada kata murah ?

Read More

BBQ @ Cherating

Posted by on Oct 6, 2011 in Jalan-Jalan | 0 comments

BBQ @ Cherating

bbq-cherating-1

Picture 1 of 15

Read More

Safuan & Nisa Weds

Posted by on Oct 5, 2011 in Jalan-Jalan | 0 comments

Safuan & Nisa Weds

safuannisa-wed-3b

Picture 1 of 3

Read More

Makanan Arab

Posted by on Jun 13, 2011 in Jalan-Jalan | 0 comments

Makanan Arab

Al-Bukhary shopping complex dekat Jalan Langgar, Alor Setar…

Nasi Arab Daging Panggang

Lazania Daging


Makanan Arab at Al-Fatihah

Read More